Angst – Mondzorg Caspian

Angst

Als mensen het tandartsbezoek uitstellen kan het niet anders dan dat mensen problemen krijgen aan tanden, kiezen en het tandvlees.

De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd.

In veel gevallen heeft men het nodige te verduren gehad bij de (school) tandarts. In andere gevallen is de angst ‘afgekeken’ van de ouders of afkomstig van sterk overdreven ‘griezelverhalen’ op school.

De meeste mensen die tegen een tandartsbezoek opzien gaan gelukkig wel naar de tandarts.

De angst richt zich dan vaak op (het geluid van) de boor. Anderen zijn bang voor de pijn en denken voortdurend dat een zenuw of tong doorboord gaat worden.

Heeft u dat ook, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit.

Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten.

We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Door bijvoorbeeld een lichte verdoving en nieuwe technieken hoeft u geen pijn te voelen. We zorgen ervoor dat een behandeling zo prettig mogelijk verloopt.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.

Wilt u meer hierover weten, klikt u op onderwerp ‘Angst’.